We willen allemaal gezonde voeten hebben, maar wat zijn de beste manieren om dat te doen? De waarheid is dat er veel dingen zijn die je kunt doen. In dit artikel worden vijf eenvoudige tips voor goede voetverzorging besproken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over hoe je voeten eruit zien of aanvoelen!

Houd je voeten schoon

Dit houdt in dat je ze dagelijks wast, maar ook dat je tussen je tenen droogt om te voorkomen dat je schimmelinfecties of andere voetproblemen krijgt die het je moeilijk maken om comfortabel te lopen.

Smeer je voeten in met hydraterende crème

Gebruik elke dag een hydraterende crème op je voeten om ze zacht en glad te houden. Als je lotion gebruikt, let er dan op dat die geen toegevoegde chemicaliën bevat die je huid nog meer kunnen uitdrogen en barsten of andere schade kunnen veroorzaken (ook al staat er op het etiket “hydraterend”). Let er hierbij op dat je niet tussen de tenen smeert.

Gebruik een puimsteen op droge, eeltige plekken

Als je voeten scheurtjes en andere beschadigingen hebben doordat ze voortdurend uitgedroogd zijn (zoals de mijne), kan het nodig zijn iets als een puimsteen te gebruiken. Dit is meestal gemakkelijk genoeg te vinden in winkels die schoonheidsproducten verkopen of zelfs op plaatsen als Kruidvat en Etos.

De bedoeling van de puimsteen is niet alleen dat hij dode huidcellen verwijdert, maar ook dat hij ze zachter maakt, zodat je ze met gemak kunt verwijderen en tegelijk hydrateren!

Draag slippers in openbare, vochtige plekken

Om de kans op het oplopen van voetschimmel of andere schimmelinfecties te verkleinen, is het verstandig om slippers te dragen op plaatsen als kleedkamers en badkamers. Als er na het douchen een handdoek voor je voeten wordt verstrekt, gebruik die dan! Door direct je voeten af te drogen voorkom je dat er bacteriën op groeien.

Draag sokken die ademen

Sokken zijn meestal van katoen gemaakt, maar ook van materialen als spandex of nylon. Deze gaan echter in tegen een van onze tips, omdat ze vocht naast je huid gevangen houden zonder je voeten de tijd te geven goed te drogen. Zoek in dit geval in plaats daarvan katoenen sokken die het zweet van je voeten afvoeren en ze toch beschermen.

Bezoek regelmatige een pedicure salon

Een pedicure is een ware voetspecialist. Zij kunnen je helpen net dat extra beetje beetje behandeling bieden dat je jezelf hoogstwaarschijnlijk niet kunt bieden. Ze kunnen je bijvoorbeeld helpen om gebarsten huid te verwijderen, een ingegroeide nagel verwijderen en kalknagels behandelen. Daarnaast zorgt een goede pedicure ervoor dat je voeten er weer mooi en pijnvrij bijstaan.

Inspiratie voor de lekkerste notenmixen

‍Als het om een avondje snacken met familie of vrienden, gaat er niets boven zelfgemaakte snacks. Gelukkig is het maken van zelfgemaakte notenmix dan ook een makkie! Deze gezonde snack is perfect voor op een feestje en...

Belangrijke supplementen voor sporters

Het is geen geheim dat atleten goed voor hun lichaam moeten zorgen als ze op hun best willen presteren. Om je daarbij te helpen, hebben we een lijst samengesteld met een aantal belangrijke supplementen die alle atleten...

Herstellen met een vegan eiwitshake

Ben jij vegan en op zoek naar een vegan eiwitshake? Als je met fitness bent gestart en je wilt je eiwitinname verhogen heb je vast al het een en ander in de wandelgangen over eiwitshakes gehoord. Eiwitshakes zijn een...

Goed eten: hoe doe je dat en wat houdt het in?

Er bestaan veel misvattingen over wat het betekent om goed te eten. Veel mensen denken dat gezond eten duur is, maar de realiteit is dat er genoeg betaalbare opties zijn. Gezond eten kan een uitdaging zijn als je niet...

Hoe je noten kunt toepassen in je dieet

Er zijn veel verschillende soorten noten, maar welke zijn het populairst? Amandelen, cashewnoten, pistachenoten, pecannoten. Dit zijn enkele van de populairdere soorten waar mensen dagelijks van genieten. Als je op...